Vereniging.jpg

Historie

Hockeyclub Blerick werd oudejaarsavond 1945 opgericht door een groep vrienden en vriendinnen als tegenhanger van de niet Rooms-Katholieke club HCN. Direct na de oorlog was er vanuit de gemeente natuurlijk nog geen sprake van een sportbeleid. De oprichters moesten derhalve alles zelf regelen: velden zoeken, maaien, leden werven etc. De club maakte in enkele jaren tijd al snel furore door van de onderafdeling door te dringen tot de promotieklasse (de op een na hoogste klasse in Nederland).

In 1957 vestigde HCB zich na vele omzwervingen op de speciaal voor hockey aangelegde grasvelden aan de Tollenstraat. Een van de vele sportieve hoogtepunten die hier gevierd werden was het behalen van de landelijke Hockeysport beker. Daarnaast was zaalhockey erg belangrijk, hierbij acteerde HCB in de jaren ’70 op het hoogste niveau.

Het aantal leden groeide gestaag, richting 300. Omdat de club de Tollenstraat was ontgroeid, verhuisden we in 1975 naar Sportpark Maassenhof in de Boekend. Langzaam maar zeker groeide HCB uit tot een vereniging met ruim 500 leden, variërend van jeugdleden tot veteranen, trimhockeyers en voor deze regio zeer speciaal het G-, E- en H-hockey. Op Sportpark Maassenhof hebben we mede dankzij de Stichting Bevordering Hockeysport Blerick de beschikking over een modern waterveld, semi-kunstgrasveld en een prachtig clubhuis.

 

Agenda

15maart Receptie zaalkampioenen 16:30 - 23:00
20maart Algemene Ledenvergadering Fusiebesluit 20:00 - 22:00
20juni ZATT-13 Trimhockey toernooi 09:00 - 01:00
Bekijk de gehele agenda

Teamselector

Uitslagen

HCB H1
!Oefenwedstrijd Geldrop H1, !Oefenwedstrijd
:
HCB Z-D2
Maastrichtse Hockey Club MHC D4, Maastrichtse Hockey Club MHC
2:1
HCB Z-D2
HC Nuth D2, HC Nuth
6:1
HCB Z-MA1
De Hopbel MA1, De Hopbel
3:5
HCB Z-MA1
Oranje-Rood Oranje-Rood MA4, Oranje-Rood
5:3
HCB Z-MB1
Maastrichtse Hockey Club MHC MB1, Maastrichtse Hockey Club MHC
2:3